WIST JE DAT 96% VAN DE MENSEN MET EEN NIEUWE HIV-DIAGNOSE BINNEN ZES WEKEN ADEQUATE HIV-ZORG KRIJGT?
 
 
 
WIST JE DAT WANNEER JE SUCCESVOL WORDT BEHANDELD VOOR HIV JE HET VIRUS NIET MEER DOOR KUNT GEVEN AAN ANDEREN?
 
 
 
WIST JE DAT WERELDWIJD 50% VAN DE MENSEN MET EEN HIV-INFECTIE HETEROSEXUEEL IS?
 
 

HET STIGMA DOORBREKEN! 

 
Wij vinden het belangrijk dat iederéén, ongeacht geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur of afkomst standaard een hiv-test aangeboden krijgt als routine zorg bij de aanwezigheid van hiv-indicatoraandoeningen. Het stigma dat nu nog bestaat omtrent het aanbieden van een hiv-test door de arts, of juist het vragen om een hiv-test door de patiënt moét doorbroken worden. Wij willen naar een wereld waarin het testen op hiv hetzelfde wordt gezien als het prikken van de bloedsuiker wanneer we denken dat iemand suikerziekte heeft of het maken van een longfoto bij iemand met een longontsteking.  
 
 
 

Onze missie

#aware.hiv staat voor 0 nieuwe hiv-infecties en het beëindigen van aids in Nederland en daarbuiten. 
 
 

Onze visie

#aware.hiv innoveert het stigmaloos opsporen van hiv door implementatie van een proactief hiv-testbeleid en educatie. 

Dare to be aware

 

‘Dare to be aware’ is dé slogan voor #aware.hiv. Deze slogan daagt uit om na te denken over hiv en hiv-indicatoraandoeningen. Wij dagen de medische professional graag uit om na te denken over de hiv-indicatoraandoeningen die binnen zijn of haar specialisme voorkomen. We dagen ze uit om samen met ons het stigma rondom hiv te doorbreken. Dat wil zeggen een hiv-test voor iedere patiënt met een hiv-indicatoraandoening, ongeacht afkomst, leeftijd, seksuele voorkeur of geslacht.

 

Wist jij dat het testen op hiv bij hiv-indicatoraandoeningen geadviseerd wordt in de nationale en internationale richtlijnen waaronder door de World Health Organization?

 

Dare to Ask

 

Deze slogan, ‘Dare to ask’ richt zich op het algemene publiek. Wij hebben jullie hulp namelijk nodig als we naar nul nieuwe hiv-infecties per jaar in Nederland willen. Deze slogan moedigt het algemene publiek aan om vaker om een hiv-test te vragen bij hun (huis)arts, bijvoorbeeld als zij een hiv-indicatoraandoening hebben.

 

Durf jij bij je huisarts om een hiv-test te vragen als dit nodig is? Of maak je liever gebruik van ons gesprekskaartje?

 

Dare to Know

 

De slogan ‘Dare to know’ wordt gebruikt om meer kennis rondom hiv-indicatoraandoeningen, hiv en aids te delen met het algemene publiek én de medische professional. We dagen ze graag uit om meer te leren over hiv-indicatoraandoeningen.

 

 

Weet jij welke aandoeningen nu eigenlijk onder de hiv-indicatoraandoeningen vallen? En weet jij hoe je ze herkent? 

 

Dare to get Tested

 

De slogan ‘Dare to get tested' wordt gebruikt tijdens de publieke promotieacties georganiseerd vanuit #aware.hiv. Tijdens deze acties geven we informatie over hiv-indicatoraandoeningen aan voorbijgangers én bieden wij geïnteresseerden een gratis hiv-sneltest aan die ze ter plekke kunnen laten uitvoeren.

 

Wanneer ben jij voor het laatst op hiv getest?